Jaaropleiding Acupressuur

Je wordt meegenomen in een wereld van anders denken, niets past meer langs de lineaal, want alles blijkt rond te zijn en met elkaar in verbinding te staan………

Tijdens de 12 lesdagen leer je de basis van het gedachtengoed van de TCM (Traditionel Chinese Medicine). Besproken worden de Zang Fu (Yin en Yang organen), de vijf-elementen, de meridianen en de bijhorende acupressuurpunten, hun ligging en werking. Je leert naast het werken met acupressuur ook andere TCM gerelateerde technieken als Guasha, Moxa en Meridiaanstrekkingen.

Omdat het steeds duidelijker wordt dat voeding de basis is voor een goede gezondheid, zal er aan dit onderwerp tijdens de opleiding ruim aandacht besteed worden. In de TCM is voeding veel meer dan alleen iets wat je nodig hebt om het lichaam te voeden. De voeding zal dan ook met name vanuit de Oosterse principes besproken worden. Het gebruik/toedienen van supplementen en kruiden komen tijdens de lessen ruimschoots aanbod.

De lesdagen bestaan in principe altijd uit een deel theorie en een deel praktijk. De mogelijkheid bestaat om een eigen hond of paard mee te brengen. Ter afsluiting van de cursus wordt er van de cursisten verwacht dat ze een bepaald aantal casussen hebben ingeleverd en dat ze hebben deelgenomen aan de praktijktoets. En dan mag je jezelf Acupressuur Practitioner noemen!

Uniek aan de cursussen en opleidingen van LN-Academie is dat er standaard in kleine groepjes (maximaal 6 personen) gewerkt wordt. Persoonlijke aandacht en begeleiding hebben we hoog in het vaandel staan. Evenals de onderlinge interactie wat de cursisten de mogelijkheid biedt hun eigen verhaal te kunnen delen als daar  behoefte aan is! Het meebrengen van een eigen hond of paard naar de opleiding behoort tot de mogelijkheden!

Om deel te nemen is het kunnen omgaan met honden of paarden vereist.  Het niveau is minimaal MBO+/ HBO of deelname aan 1 van de introductie workshops of dagcursussen. Kennis van anatomie is een pré. De data van de jaaropleidingen vind terug in de agenda van de LN-academie.

De Jaaropleiding Acupressuur voor honden/paarden is als nascholing geaccrediteerd bij de BCND.

Cursus Acupressuur Natuurlijk
Cursus Acupressuur Natuurlijk

Voor actuele data bekijk de agenda