Photonic Red-Light Therapy

DE KRACHT VAN HET RODE LICHT!

Redlight therapie is een natuurlijke therapievorm waarmee op zachte en vriendelijke manier pijnverlichting voor mens en dier bewerkstelligd wordt. Deze therapie maakt gebruik van een specifiek soort licht waarbij het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd wordt.

Het werkt helend en therapeutisch én helpt bij groei en herstel. Wanneer het rode licht op de huid schijnt, dringt deze in een specifieke golflengte door in de cellen. Deze cellen kunnen gezien worden als kleine minifabriekjes. Deze minifabriekjes produceren energie vanuit de mitochondriën. Door het specifieke licht dat op de cel schijnt, komt er een reactie: de cel gaat meer mitochondriën aanmaken. Dit is vergelijkbaar met de fotosynthese, het proces waarbij planten water en koolstofdioxide, onder invloed van energie uit licht, omzetten in zuurstof en glucose.)

Door de verhoogde energieproductie zullen processen die energie kosten beter en sneller verlopen. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan het herstel van ontstekingsreacties, het aanmaken van collageen bij beschadigd weefsel en de afgifte van endorfine bij pijn.

Niet alle golflengten van rood en infrarood licht worden optimaal geabsorbeerd door de mitochondriën. Enkel door zeer specifieke (therapeutische) golflengten, wordt maximale absorptie bereikt.

De Redlight of ook wel Low level laser bestaat uit 3 verschillende golflengen; 630 nm, 660 nm en 850 nm. Voor het beste resultaat spelen meerdere aspecten een rol waaronder bijvoorbeeld de tijdsduur en frequentie van gebruik.

(bron Cellkick)

Bekijk alle beschikbare data voor de dagcursus