Dagcursus acupressuur Hond

Wilt u ook een ontspannen, stress- en pijnvrije hond?

Acupressuur is een Oosterse drukpuntenmassage waarvan de basis voor iedere Hondeneigenaar aan te leren is. Er wordt even als bij Acupunctuur gebruik gemaakt van meridianen, banen waar de lichaamsenergie door heen stroomt (Qi). De meridianen zijn verantwoordelijk voor het voeden en bevochtigen van iedere cel in het lichaam. Elke meridiaan heeft zijn eigen acu-punten. Door deze punten te behandelen help je de hond in balans te komen en/of te blijven, zowel lichamelijk als emotioneel.

Effecten van Acupressuur

Zo kan een behandeling van specifieke acu-punten een versterkend effect hebben op de algehele weerstand of ondersteuning geven aan specifieke klachten van het bewegingsapparaat als spierpijn, peesklachten, artrose gerelateerde problemen als heupdysplasie en spondylose.

Wat ga je leren deze dag?

Tijdens deze cursusdag krijgen de deelnemende cursisten een kijkje in de keuken van de Chinese geneeswijzen, maar gaan ze vooral praktisch aan het werk. De nadruk ligt tijdens deze dag op de ondersteuning van het bewegingsapparaat en ontspanningstechnieken ter ondersteuning van stress release. Er wordt tijdens cursusdag ook aandacht besteed aan de anatomie van de hond, zodat de acu-punten makkelijker gevonden kunnen worden. Aan het einde van de dag zijn de cursisten instaat hun eigen hond te verwennen met een heerlijk ontspannende acupressuur behandeling.

Wat is bij de dag inbegrepen?

Bij de dagcursus Acupressuur Hond zijn inbegrepen koffie, thee fris, lekkere versnaperingen, gezonde voedzame lunch en een uitgebreide syllabus inclusief beeldmateriaal zodat de deelnemers de opgedane kennis thuis kunnen praktiseren. Tevens ontvang je een certificaat van deelname. Het behoort tot de mogelijkheden om een eigen hond mee te brengen naar de cursus.

Data: zie agenda

Locatie: Postweg 36, De Lutte
Tijd: 10.00 uur tot 16.30 uur
Kosten: € 125-
Meer informatie: via contactformulier of 06-81087607

Bekijk alle beschikbare data voor de dagcursus