Dagcursus acupressuur Hond

Wilt u ook een ontspannen, stress- en pijnvrije hond?

Acupressuur is een Oosterse drukpuntenmassage waarvan de basis voor iedere hondeneigenaar aan te leren is. Er wordt net als bij Acupunctuur gebruik gemaakt van meridianen, banen waar de lichaamsenergie doorheen stroomt. De meridianen zijn verantwoordelijk voor het voeden en bevochtigen van iedere cel in het lichaam. Elke meridiaan heeft zijn eigen acu-punten. Door specifieke acu-punten te behandelen help je jouw hond in balans te komen en/of te blijven, zowel lichamelijk als emotioneel.

Effecten van Acupressuur

Zo kan een behandeling met acupressuur een versterkend effect hebben op de algehele weerstand of ondersteuning geven aan specifieke klachten van het bewegingsapparaat als spierpijn, peesklachten, artrose gerelateerde problemen als heupdysplasie en spondylose.

Wat ga je leren deze dag?

Tijdens deze cursusdag krijg je een kijkje in de keuken van de Chinese geneeswijzen, maar gaan we vooral praktisch aan het werk. De nadruk ligt tijdens deze dag op de ondersteuning van het bewegingsapparaat en ontspanningstechnieken ter ondersteuning van stress release. Er wordt tijdens cursusdag ook aandacht besteed aan de anatomie van de hond, zodat de acu-punten makkelijker gevonden kunnen worden. Aan het einde van de dag kan jij jouw eigen hond verwennen met een heerlijk ontspannende acupressuur behandeling.

Wat is bij de dag inbegrepen?

Bij de dagcursus Acupressuur Hond zijn inbegrepen koffie, thee fris, lekkere versnaperingen, gezonde voedzame lunch en een uitgebreide syllabus inclusief beeldmateriaal zodat jij de opgedane kennis thuis kan praktiseren. Tevens ontvang je een certificaat van deelname. Het behoort tot de mogelijkheden om een eigen hond mee te brengen naar de cursus.

De cursus wordt op aanvraag ingepland, het zij 1-op-1 of voor een groep van maximaal 4 deelnemers

Locatie: Postweg 36, De Lutte (of op verzoek op lokatie)
Tijd: 10.00 uur tot 16.30 uur
Kosten: € 135- excl. BTW
Meer informatie: via contactformulier of 06-81087607

Bekijk alle beschikbare data voor de dagcursus