Voeding en de 5-elementen

“ LAAT VOEDSEL UW MEDICIJN ZIJN EN UW MEDICIJN UW VOEDING”  

(Hippocrates)                    

6-Daagse TCM voeding Basis

Voeding is de basis van ieders gezondheid, dit geldt voor zowel mensen als dieren! In de Chinese geneeskunde wordt voeding, net als kruiden, als geneesmiddel ingezet. De cursus Voeding en de 5-elementen leert jou in 6 modules hoe voeding veilig en helend ingezet kan worden ter verbetering en/of ondersteuning van de gezondheid van de hond.

In de eerste module wordt voeding in het algemeen besproken; welke voedingsstoffen moet een voeding bevatten, verschillen tussen brok-, Versvlees- en BARF. Vervolgens wordt je geïntroduceerd in de Chinese geneeskunde!! Hoe voeding ingedeeld wordt naar o.a. smaak, temperatuur, waar het groeit en in welk seizoen. En dan begint het leuke werk………

De modules 2 t/m 6 geven verdieping in de 5-elementen; Water, Hout, Vuur, Aarde en Metaal. Per element ga je leren met wat voor een type hond je te maken hebt; waar zijn ze gevoelig voor, wat zijn hun krachten en hoe kan je ze het beste voeden.  Per element leer je welke voedingsmiddelen je het beste kan gebruiken in een recept of smoothie. Daarnaast wordt besproken hoe je met de Element ingrediënten als kruiden, groentes, vlees, noten, fruit en vitale paddenstoelen diverse gezonde basismenu’s kan samenstellen.

8-Daagse TCM voeding advanced

Ben je enthousiast geworden van de basis? Dan kan je nog een stapje verder. Tijdens deze 8-daagse gaan we ons verdiepen in de basis van de Chinese geneeskunde en ga je leren hoe je voeding als (ondersteunende) therapie kan inzetten. We gaan stap voor stap leren hoe je ziekte verschijnselen kan vertalen naar een voeding-behandelplan. We gaan oefenen aan de hand van casuïstiek om zo de theorie in de praktijk te leren brengen. Hieronder vindt je de opzet van deze unieke 8-daagse.

Module 1, 2 en 3

  • Verdieping in de Organen en meest voorkomende pathologie.

Module 4

  • Vitale substanties en de voeding die eraan gerelateerd is
  • Ziekte oorzaken

Module 5

  • Syndroom differentiatie
  • Hoe maak je een anamnese formulier

Module 6, 7 en 8

  • Pathologie en menu’s

Voor beide cursussen geldt; de eerste lesdag ontvang je een map waarin je per module de lesstof kan verzamelen. Dit naslagwerk vormt als het ware je Basis kookboek! Bij de cursus zijn koffie, thee en lunch inbegrepen. Er is plek voor maximaal 4 deelnemers per cursus!

De kosten voor de 6-daagse cursus bedragen € 799,- excl. BTW. Ook is het mogelijkheid om 3x een deelbetaling van € 270,- excl. BTW te doen.

De kosten voor de 8-daagse verdieping bedragen € 1066,- excl. BTW. Ook is het mogelijk om 4x een deelbetaling van €270,- excl. BTW te doen.

Doe je mee met de cursus?