Voeding en de 5-elementen

“ LAAT VOEDSEL UW MEDICIJN ZIJN EN UW MEDICIJN UW VOEDING”  

(Hippocrates)                    

Voeding is de basis van ieders gezondheid, dit geldt voor zowel mensen als dieren! In de Chinese geneeskunde wordt voeding, net als kruiden, als geneesmiddel ingezet. De cursus Voeding en de 5-elementen leert jou in 6 modules hoe voeding veilig en helend ingezet kan worden ter verbetering en/of ondersteuning van de gezondheid van de hond.

In de eerste module wordt voeding in het algemeen besproken; welke voedingsstoffen moet een voeding bevatten, verschillen tussen brok-, Versvlees- en BARF. Vervolgens wordt je geïntroduceerd in de Chinese geneeskunde!! Hoe voeding ingedeeld wordt naar o.a. smaak, temperatuur, waar het groeit en in welk seizoen. En dan begint het echte werk………

De modules 2 t/m 6 geven verdieping in de 5-elementen; Water, Hout, Vuur, Aarde en Metaal. Per element ga je leren hoe je diverse basismenu’s kan samenstellen met voeding, kruiden en vitale paddenstoelen voor de gezonde hond. Daarnaast leer je welke pathologieën bij het element horen en hoe je die met behulp van voeding, kruiden en vitale paddestoelen kan ondersteunen. Tijdens de lesdagen gaan we oefen met casuïstiek om het “Chinees” denken eigen te maken en om handigheid te krijgen in het samenstellen van een menu.

De eerste lesdag ontvang je een map waarin je per module de lesstof kan verzamelen. Dit wordt als het ware je kookboek! Bij de cursus zijn koffie, thee en lunch inbegrepen. Er is plek voor maximaal 4 deelnemers per cursus!

De kosten voor deze unieke cursus bedragen € 799,- excl. BTW. Ook is het mogelijkheid om 3x een deelbetaling van € 270,- excl. BTW te doen.

Doe je mee met de cursus?