Intro Workshop Acupressuur Paard

Acupressuur maakt onderdeel uit van de TCM (Traditional Chinese Medicine). Evenals bij de acupunctuur wordt er gebruik gemaakt van de meridianen, de banen waardoor de lichaamsenergie stroomt (Qi). De meridianen zijn verantwoordelijk voor het voeden/bevochtigen van iedere cel in een lichaam. Met behulp van de punten die zich op de meridianen bevinden kun je een paardenlichaam helpen om in balans te komen en te blijven. Bij acupressuur maak je gebruik van verschillende manuele technieken om de acu-punten te behandelen.

Voor verbetering en behoud van de gezondheid van uw Paard!

Acupressuur is een Oosterse drukpuntenmassage waarvan de basis voor iedere paardeneigenaar aan te leren is. Uw paard regelmatig behandelen met acupressuur verbetert zijn/haar fysieke en emotionele gezondheid. En niet te vergeten; het versterkt de band tussen paard en eigenaar.

Het masseren van bepaalde meridianen en het behandelen van specifieke acu-punten hebben o.a. een versterkende invloed op de weerstand, optimaliseren de spijsvertering en het geeft ondersteuning aan het bewegingsapparaat (denk hierbij ook aan spier- en peesklachten, artrose gerelateerde aandoeningen als bv kissingspines)

Er wordt gewerkt met kleine groepjes (max 8 personen), zodat iedereen voldoende tijd en aandacht krijgt voor het vinden van de meridianen en de acu-punten die tijdens de workshop besproken worden.

Locatie: Postweg 36, De Lutte (of in overleg bij jou op stal)
Data: in overleg
Kosten: € 55,- inclusief hand-out, syllabus koffie, thee en wat lekkers!
Opgeven en/of meer informatie kan via het contactformulier of mobiel via nummer 06-81087607.

Intro Workshop Acupressuur Paard

Opgeven voor de workshop of wil je meer informatie?