Dagcursus acupressuur Paard

Acupressuur is een Oosterse drukpuntenmassage waarvan de basis voor iedere paardeneigenaar aan te leren is. Er wordt even als bij Acupunctuur gebruik gemaakt van meridianen, banen waar de lichaamsenergie door heen stroomt (Qi). De meridianen zijn verantwoordelijk voor het voeden en bevochtigen van iedere cel in het lichaam. Elke meridiaan heeft zijn eigen acu-punten. Door deze punten te behandelen help je het paardenlichaam in balans te komen en/of te blijven, zowel lichamelijk als emotioneel.

Zo kan een behandeling van specifieke acu-punten een versterkend effect hebben op de algehele weerstand of ondersteuning geven aan specifieke klachten van het bewegingsapparaat als peesklachten, artrose gerelateerde problemen en spierpijn.

Tijdens deze cursusdag krijgen de deelnemers een kijkje in de wereld van de Chinese geneeswijzen, maar gaan ze vooral praktisch aan het werk. De nadruk ligt tijdens deze dag op onbalans van het bewegingsapparaat en wat je jouw paard ter ondersteuning kan bieden met acupressuur technieken.

Bij de dagcursus acupressuur Paard zijn inbegrepen koffie, thee fris, lekkere versnaperingen, gezonde voedzame lunch en een uitgebreide syllabus inclusief beeldmateriaal zodat de deelnemers thuis kunnen praktiseren. Tevens ontvang je een certificaat van deelname.

Data: zie agenda

Locatie: Postweg 36, De Lutte
Tijd: 10.00 uur tot 16.30 uur
Kosten: € 125-
Meer informatie: via contactformulier of 06-81087607

Acupressuur Natuurlijk Paard
Dagcursus acupressuur Paard

Bekijk de beschikbare data voor deze cursus